Skip to main content

Hjælp til WIFI

Oplever du problemer med dit trådløse netværk?

Antallet af trådløse apparater i husstanden, som f.eks. laptops, tablets, mobiltelefoner og smart-tv osv. stiger markant i disse år, hvilket stiller større og større krav til den hjemmets trådløse netværk.
Heldigvis følger producenterne af trådløse routere med udviklingen og der kommer derfor løbende nye produkter på markedet, som både giver bedre rækkevidde og højere hastighed.
Inden du køber en nye router eller access punkt, så tjek om din nuværende routers placering er optimal, da en dårlig placering også kan være grunden til ustabil og langsom forbindelse på dine trådløse apparater.

Placér din router rigtig
Trådløse routere har en begrænset rækkevidde. Derfor er det vigtigt at stille routeren et centralt sted i hjemmet. Placér den gerne i mindst en meters højde

Undgå forhindringer
Dit trådløse netværk kan nemt blive forstyrret af andet elektronisk udstyr, som bruger de samme frekvenser. Det kan blandt andet være din trådløse telefon eller mikrobølgeovn. Materialer som glas og metal kan også skærme af for signalet. Derfor skal routeren helst ikke stå tæt på genstande, som indeholder meget af den slags materiale.

Se hvordan du får bedre trådløst internet – her

Kan du ikke komme til at placerer din router optimal, vil en ny router ofte være bedre i stand til at overvinde en ugunstig placering, ligesom de nye såkaldt dual band routere give væsentligt bedre rækkevidde og højere hastighed end ældre generationer af routere.

Din nye router eller access punkt bør opfylde minimum nedenstående 2 krav:

Dual band:
Betyder, at routeren sender på to forskellige frekvenser (2.4 GHz og 5 GHz), så du altid fange det bedste signal.

Nyeste wifi-teknologi:
Som minimum bør routeren understøtte 802.11n, men bedst er det, hvis den også understøtter 802.11ac, som kan give langt højere hastigheder ved anvendelse sammen med nyere udstyr.